S*Dinkum
Köpa katt från oss?

När du köper kattunge från oss gäller följande:

Kattungen levereras - i enlighet med SVERAK bestämmelser - tidigast vid 12 veckors ålder.

Kattungen är stamboksförd och registrerad i SVERAK. Den har blivit avmaskad, fått sina två grundvaccineringar, samt blivit chipmärkt och veterinärbesiktigad. Du får med ett friskintyg - max 7 dagar gammalt - utfärdat av veterinären.

Vi har tecknat och betalt en treårs s k Dolda Fel försäkring i försäkringsbolaget If. (Ej att förväxla med en vanlig sjuk- och olycksfallsförsäkring för din katt. En sådan behöver du teckna, så snart du fått hem din katt).

SVERAK har bestämmelser om vad som gäller vid överlåtelse av katt. Innan du köper katt - av oss eller någon annan uppfödare - bör du läsa detta dokument: Överlåtelse av katt

Vi säljer våra katter som innekatter.

Det finns många faror som lurar på utekatter. Trafik, vilda djur och djurplågare. Skador ifrån slagsmål med andra katter, eller sjukdomar från smittade katter. Släpper du ut en raskatt kan du också riskera att den blir stulen av någon ohederlig person som ser att katten kan säljas och omsättas till snabba pengar.

De flesta katter kan lätt läras att uppskatta en promenad i sele. Har du möjlighet att näta in din balkong, eller rentav bygga en kattrastgård där dina katter kan få utevistelse i skyddad miljö, så kommer katterna att gilla det. Man kan göra mycket för att göra det extra trevligt i kattgården; solvarma stenplattor att vila på, gräs att tugga på, kryddörter och lavendel som drar till sig fjärilar man kan jaga, buskar man kan smyga i och "leka tiger".

Tänk på: att köpa katt är att ha ansvar för en annan levande varelses hälsa och välbefinnande, för kanske 15-20 år framåt i tiden. Har du tänkt igenom hur katten passar in i din familjesituation, både den nuvarande och kanske den kommande?

Till stöd för dig som kommande kattägare: Vi ger livslång support. Ring och maila oss med de frågor och funderingar du har kring din katt. (Både för din skull och vår egen - vi vill gärna fortsätta hålla kontakten med våra tidigare kattungar....)